• Breed assortiment
  • Service op maat
  • Zuivere hoogwaardige producten
  • Snel geleverd

Iron 40 mg

IJzer als soja aminozuurchelaat
  • Essentieel sporenelement
  • Ondersteunt de aanmaak van rode bloedcellen
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Draagt bij aan het behoud van cognitieve functies

Iron 40 mg

IJzer als soja aminozuurchelaat
  • Essentieel sporenelement
  • Ondersteunt de aanmaak van rode bloedcellen
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Draagt bij aan het behoud van cognitieve functies
Tipp
€ 10,87* (€ 23,14 * / 100 g)
Prod. Nr. 3410
Op voorraad
€ 18,80* (€ 20,74 * / 100 g)
Prod. Nr. 3420
Op voorraad
€ 10,87* (€ 23,14 * / 100 g)
Prod. Nr. 3410
Op voorraad
€ 18,80* (€ 20,74 * / 100 g)
Prod. Nr. 3420
Op voorraad
€ 10,87* (€ 23,14 * / 100 g)
Prod. Nr. 3410
Op voorraad
€ 18,80* (€ 20,74 * / 100 g)
Prod. Nr. 3420
Op voorraad
€ 10,87* (€ 23,14 * / 100 g)
Prod. Nr. 3410
Op voorraad
€ 18,80* (€ 20,74 * / 100 g)
Prod. Nr. 3420
Op voorraad
€ 10,87* (€ 23,14 * / 100 g)
Prod. Nr. 3410
Op voorraad
€ 18,80* (€ 20,74 * / 100 g)
Prod. Nr. 3420
Op voorraad
Productinformatie
Wat is ijzer?
IJzer is een van de essentiële sporenelementen die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Het is betrokken bij veel processen in het menselijk organisme, waaronder het transport van zuurstof als onderdeel van het rode bloedpigment hemoglobine en de opslag van zuurstof in de spieren. Daarnaast is ijzer nodig voor de bloedvorming en voor de functionaliteit van verschillende enzymen en veel stofwisselingsprocessen. Het helpt om energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten, om een energietekort te verminderen en draagt ook bij aan een normale celdeling. Kinderen hebben ijzer nodig voor de ontwikkeling van de hersenen. Een tekort aan ijzer kan onder andere het gevolg zijn van bloedverlies (menstruatie) of fasen van verhoogde behoefte, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap en bij kinderen in de groeifase.
IJzer in onze voeding
IJzer komt vooral voor in dierlijke producten zoals vlees en vis. Dierlijke voedingsmiddelen bevatten tweewaardig ijzer, dat het lichaam beter kan gebruiken dan plantaardig, driewaardig ijzer. Plantaardige voedingsmiddelen zoals peulvruchten, volle granen, spinazie, erwten en schorseneren dragen echter ook bij aan het voldoen aan de ijzerbehoefte.
Vitamine C kan de opname van ijzer bevorderen. Het is daarom raadzaam om tegelijkertijd voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan vitamine C, zoals sinaasappelsap, paprika of broccoli.
IJzer als supplement
Het product Iron van NaturesPlus bevat 20 mg biologisch beschikbaar ijzer per tablet. Een verpakking bevat 90 of 180 tabletten.


Opmerking: Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
1 tablet bevat:
% RI*
IJzer (als aminozuurchelaat)
20 mg
143%
*RI = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, ✝ RI niet gespecificeerd

Ingrediënten: IJzer (als aminozuurchelaat), Siliciumdioxide, Microkristallijne cellulose, Stearinezuur, Magnesiumstearaat, Glazuur, Cellulose

Aanbevolen gebruik door de fabrikant:
Dagelijks 1 of 2 tabletten bij een maaltijd

Bevat: Soja