• Breed assortiment
  • Service op maat
  • Zuivere hoogwaardige producten
  • Snel geleverd

Wat zijn vitamines?

Gezonde voeding is een belangrijk onderwerp in de samenleving. Maar wat zijn vitaminen en welke vitaminen zijn er? We hebben de details over vitamine A, B, C en Co. op deze pagina op een begrijpelijke manier samengevat.

Het lichaam heeft vitaminen nodig voor het metabolisme om te functioneren in het lichaam. Vitaminen kunnen niet worden geproduceerd door het lichaam zelf. Daarom is een gezond dieet met voldoende groenten en fruit belangrijk. Het zijn organische moleculen gevormd door planten, bacteriën of dieren.

Vitaminen zijn stoffen die niet kunnen worden gesynthetiseerd. Een organisme heeft geen vitaminen nodig als energiebron, maar als essentiële stoffen, die nodig zijn voor verschillende processen in het lichaam. Als ons lichaam geen vitaminen heeft, zijn er tekenen van een tekort.

Vitaminen beïnvloeden het immuunsysteem en zijn van vitaal belang voor het opbouwen van cellen, bloedcellen, botten en tanden.

Vitaminen verschilden in hun effect en absorptie. Het lichaam kan bepaalde vitaminen opslaan, anderen moeten regelmatig worden geabsorbeerd door voedsel. Ze kunnen dus in twee groepen worden verdeeld. Aan de ene kant zijn er in vet oplosbare vitaminen die door het lichaam kunnen worden opgeslagen en aan de andere kant in water oplosbare vitamines die niet kunnen worden opgeslagen. Om een vitaminetekort te voorkomen, moeten ze steeds opnieuw worden gevoed.

In vet oplosbare vitamines: vitamine A, vitamine D, vitamine E, vitamine K

In water oplosbare vitaminen: vitamin C en vitamine B

Wat is nog meer belangrijk om te weten?

Vitamine B12 kan worden opgeslagen door het lichaam, ondanks de oplosbaarheid met water.

Goed om te weten: Sommige groepen mensen hebben een verhoogde of afwijkende behoefte aan vitaminen, mineralen en andere stoffen. Natures Plus biedt speciale producten voor kinderen aan met de serie ''Animal Parade'.

Naar de producten

Uitgelicht

Vitamin A
Met Bioperine™
Vitaplex

€ 15,99

Active B-Complex
Met 5 mg NADH
Vitaplex

€ 39,47

Vitamin E
Vitamin E en succinaat
Allergy Research Group

€ 63,79

Vitamin K2 100 mcg
100 mcg MenaQ7®
Vitaplex

€ 23,32