• Breed assortiment
  • Service op maat
  • Zuivere hoogwaardige producten
  • Snel geleverd

Hoe werkt het immuunsysteem?

Immuunafweer is een complex systeem en wordt gedifferentieerd in een niet-specifieke en specifieke verhouding. De twee zijn nauw met elkaar verbonden in hun manier van werken en ondersteunen elkaar.

Het niet-specifieke afweersysteem beschrijft het aangeboren immuunsysteem van mensen en is het eerste defensieve front. De twee belangrijkste termen hier zijn de voeding en natuurlijke killer cellen. Ze moeten onschadelijk worden gemaakt in het kamp pathogenen bij het eerste contact. Beide soorten cellen absorberen ziekteverwekkers, vernietigen ze en transporteren ze weg.

Het immuunsysteem van het immuunsysteem is de tweede barrière tegen virussen en bacteriën. Het ontwikkelt zich pas na de geboorte en ontwikkelt zich gestaag. Als ziekteverwekkers via een wond het lichaam binnenkomen (e.B. worden hier geïdentificeerd. De immuuncellen worden actief en absorberen de vreemde cellen en vernietigen ze. Sommige indringers kunnen echter niet onmiddellijk als vreemden worden geïdentificeerd omdat ze goed gecamoufleerd zijn. Dan neemt de specifieke verdediging zijn greep. Het ontwikkelt zich alleen in directe afweer met bepaalde ziekteverwekkers. B-cellen kunnen ziekteverwekkers markeren met speciale eiwitten (antilichamen) en ze zo identificeren voor de voeding en natuurlijke killercellen.

Vitale stoffen zoals vitamine A, C, D en E, sporenelementen zoals ijzer, selenium en zink, probiotica evenals verschillende kruiden en plantenextracten kunnen helpen om de weerstand van het lichaam krachten te stimuleren. In de samenstellingen van geselecteerde vitale stoffen en kruiden vullen de individuele ingrediënten elkaar synergetisch aan ter ondersteuning van het immuunsysteem of de ontgiftingsfunctie van de lever.


Uitgelicht

Source of Life® GOLD minis
Hoogwaardige multivitamine
Natures Plus

€ 83,36

Zinc 30 mg
Zink als aminozuurchelaat
Natures Plus

€ 25,07

BioFizz™ Immune
Antioxidanten en bioflavonoiden voor het immuunsysteem
Designs for Health

€ 82,72

Animal Parade® Kids Immune Booster
Zuigtabletten met bessensmaak
Natures Plus

€ 19,79

Immune Support
Met vitamine C en zink voor het immuunsysteem
Natures Plus

€ 43,63

De darm en het immuunsysteem

De darm en het immuunsysteem zijn nauw verwant. De darm is ons grootste afweersysteem met ongeveer 300 tot 400m2 oppervlakte. Ongeveer 80% van alle immuuncellen ligt onder het darmslijmvlies. Het grootste deel van de antigenen komt het lichaam binnen via de arm, d.w.z. via voedsel.

Dieet en immuunsysteem

Een gezonde evenwichtige voeding heeft een impact op het welzijn van de persoon en de prestaties van het lichaam. Als we ons immuunsysteem een goede aanvoer van voedingsstoffen aanbieden, worden er veel mogelijkheden gevormd om ziekteverwekkers af te weren. Bepaalde vitaminen en mineralen kunnen de beschermende functie op een gerichte manier ondersteunen:
Vitamine C is een van de meest bekende vitamines en draagt bij aan de versterking van het immuunsysteem. Vitamine C draagt ook bij aan de normale immuunfunctie tijdens of na intense lichamelijke activiteit. Aangezien vitamine C is zeer gevoelig, voedingsmiddelen moeten worden gegeten vers en lange opslagtijden vermeden.