• Breed assortiment
 • Service op maat
 • Zuivere hoogwaardige producten
 • Snel geleverd

Vitamin D3 liquid, 3.000 IU

Vitamine D3 uit wolvet, 30 ml
 • 3.000 IE vitamine D3 per druppel
 • Hoge opname en biobeschikbaarheid
 • Opgelost in MCTs uit kokosolie
 • Hypoallergeen, vegetarisch en glutenvrij

Vitamin D3 liquid, 3.000 IU

Vitamine D3 uit wolvet, 30 ml
 • 3.000 IE vitamine D3 per druppel
 • Hoge opname en biobeschikbaarheid
 • Opgelost in MCTs uit kokosolie
 • Hypoallergeen, vegetarisch en glutenvrij
30ml Vloeibaar

€ 44,88*

(€ 149,60* / 100 g)
Op voorraad
Product number: 265
Product EAN: 8719322082657
Productinformatie
Vitamine D3 vloeibaar 3.000 IE levert per druppel 3.000 IE (75 mcg) natuurlijk vitamine D3 dat wordt gewonnen middels uv-B-straling van wolvet (schaap). Vitamine D3 is voor mensen de fysiologisch meest belangrijke en werkzame vorm van vitamine D. Het heeft in het lichaam de functie van een prohormoon en wordt via een tussenstap omgezet naar het actief hormoon.

Vitamine D3 vloeibaar is een puur product van farmaceutische kwaliteit zonder toegevoegde kunstmatige stoffen. Deze druppels zijn uitermate geschikt om snel en gemakkelijk een vitamine D-tekort weer aan te vullen. Hiervoor wordt gedurende 1 à 2 weken een hoge dosis vitamine D ingenomen.
Een eventueel vitamine D-tekort kan betrouwbaar worden aangetoond middels een bloedtest bij een therapeut of via een thuistest.

In dit product is het vitamine D3 in een extract van kokosolie met een hoog aandeel van middelketenige triglyceriden (63% MCTs) opgelost. Anders dan andere oliën worden MCTs direct van de darmen naar de lever en vanuit daar naar andere organen, de hersenen en naar de spieren getransporteerd. Hier worden ze als energiebron gebruikt.
Doordat MCTs naar ieder lichaamsweefsel getransporteerd worden, zijn ze bij uitstek geschikt als transportmiddel voor vitamine D, aangezien vrijwel elke cel in het menselijk lichaam vitamine D-receptoren heeft. Door deze receptoren te bezetten kan het lichaam de expressie van meer dan 1.000 genen reguleren.
Kokosolie kent daarnaast geen allergenen, zoals andere oliën beijvoorbeeld pindaolie wel hebben. Daarmee is dit product hypoallergeen.

Vitamine D is een vitamine dat door het lichaam zelf geproduceerd kan worden. De synthese van vitamine D verloopt via de huid met behulp van zonlicht. Hierdoor wordt vitamine D ook wel het zonnevitamine genoemd.

In de zonvrije maanden is de instraling van de zon te laag om zelf voldoende vitamine D te produceren, hierdoor kan een tekort ontstaan. Het kan voor veel mensen dan ook zinvol zijn de voeding in de winter met wat extra suppletie van vitamine D aan te vullen.


Opmerking: Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.
1 portie bevat:
% RI*
Vitamine D3 (cholecalciferol)
75 mcg
500%
*RI = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, ✝ RI niet gespecificeerd

Ingrediënten: Vitamine D3 (cholecalciferol), Middellange ketenvetzuren

Aanbevolen gebruik door de fabrikant:
Dagelijks een druppel bij een maaltijd of naar behoefte.

Bevat geen bekende allergenen